pysventil.blogg.se

En mammablogg om allt mellan himmel och helvete

I faderns och sonens och den eviga tårtans namn

Publicerad 2013-02-18 22:03:11 i Allmänt,

Helgen som var hade vi dop och Alexander fick vatten på huvudet efter konstens alla regler. Släkten vallfärdade till Storvreta för att se det lilla gossebarnet bli upptagen i Guds församling och få dela den kristna gemenskapen i glädje och sorg. Typ… Efter ceremonin inmundigades alla kakor och bullar jag och mamma slitit ihop samt de otroligt fina och goda doptårtor som mamma och pappa så snällt bjudit oss på. Generellt var sällskapet otroligt dåliga på att fika och det blev HUR MYCKET SOM HELST KVAR!!! Visserligen hade ett gäng gäster tyvärr blivit sjuka men ÄNDÅ!!! Av de tre tårtor vi beställt gick en och en halv åt. Den halva åkte under resten av lördagen och nästföljande söndag in och ut ur kylskåpet och trugades runt bland de övernattande gästerna. Den blev gradvis mindre tills den så äntligen på söndag kväll efter en heroisk ätinsats av Ronnie till slut lades till den eviga vilan. Således återstod endast en. Både jag och Ronnie är så övermätta av fika, mat och godis att vi inte ens orkar tänka tanken att sticka kniven i den tjusiga skapelsen hur fantastiskt god den än är. Lösningen blev således att jag idag tog med den till mitt jobb för att glädja mina kära kollegor med något smarrigt i vardagen. När jag så står utanför skolans dörrar slås jag av den plötsliga och oväntade tystnaden. Byggnaden är tom och skolgården ligger öde. Va faaaaaan det är ju SPORTLOV! Nu står den eviga tårtan återigen i mitt kylskåp och lockar med sin gräddrika, sockerstinna uppenbarelse. Jag sätter nu mitt hopp till mammagruppen som kommer på besök på onsdag. Ärad vare Gud i höjden samt den som kommer hit och äter lite tårta.

Alexander Erik Ronnie Bäckgren

Den fantastiskt goda men ack så eviga doptårtan

Ten things I hate about being a parent

Publicerad 2013-02-06 21:19:20 i Allmänt,

 

1. Esthers favoritsång “Här kommer Pippi Långstrump”.

Sången i sig är väl inte så illa, tvärtom jag tycker den är rätt klämkäck. Tyvärr får jag sjunga den cirka tio gånger per dag vilket gör att den numer inte är det minsta klämkäck utan bara tjatig, tjatig, TJATIG!!!

2. Barbapappa

Den rosa klumpen har visserligen aldrig gjort mig något ont men eftersom han är frontfigur i det pussel Esther vill ha hjälp att lägga minst en gång varje dag har jag numer börjat avsky hans rosa, flinande fejs.

3. Alexanders strumpor i storlek noll

De försvinner då jag liksom många andra har en tvättmaskin som tenderar att äta upp dessa små minisockor. Numer försöker jag vara positiv och inte tänka ”Fan en strumpa har försvunnit” utan istället ”Å vad kul jag hittade en extra socka”. Det går inte så bra.

4. Pipmuggar och flaskor

Av någon konstig anledning äter dessutom mina skåp och lådor locken till flaskor och pipmuggar.

5. Alexanders naglar

Många är långa och svåra att fånga, många syns inte men finns ändå… men de flesta är små, mycket små, mycket små. De är i princip omöjliga att se klippa men icke desto mindre så himla vassa att han konstant river alla i sin omgivning.

6. Pulver

Esthers välling, Alexanders gröt, Esthers gröt, Alexanders modersmjölkersättning ALLT består av pulver. Jag har dessutom rätt taskig öga-hand-koordination vilket gör att jag allt som oftast spiller när jag gör iordning. Detta pulver hamnar ÖVERALLT. Jag har till och med lyckats tappa ett mått pulver i urringningen.

7. Nappar

Visserligen bra att ha men det förutsätter att man vet var de finns. Det vet sällan jag. Speciellt inte när det verkligen krisar och man behöver en omedelbart innan det gulliga lilla barnet förstör sina stämband för tid och evighet.

8. Droppar

Han ska ha droppar innan han äter ersättning, hon ska ha droppar i vällingen så hon får det lättare med magen, han ska ha droppar i ögonen och BÅDA ska ha d-droppar en gång om dagen. Nu har det gått så långt att en av Esthers favoritlekar är att springa runt med en sked och ge droppar till sina gosedjur typ fem gånger om dagen.

9. Plastleksaker som låter och piper med höga, gälla toner

Jag får hål i huvudet. Det räcker alldeles utmärkt med två barn som låter och piper med höga, gälla toner.

10. Bajsblöjor

No further explanation is required

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela