pysventil.blogg.se

En mammablogg om allt mellan himmel och helvete

Tredje världskriget...

Publicerad 2013-03-28 10:02:02 i Allmänt,

... utspelade sig på fullt allvar i morse. Anledningen var inte något så fjuttigt som ett mord på en kronprins eller strider mellan axelmakterna och de allierade, NEJ!!! Det var något mycket allvarligare än så nämligen PÅSKDISCO!!!
 
Idag är det disco på Esthers förskola och vill man får man komma i valfri påskoutfit. Jag har naturligtvis sett fram emot detta mycket mer än Esther som i morse i tur och ordning:
- Vägrade ha schalett på huvudet.
- Vägrade ha rouge.
- Vägrade måla mascaraprickar på kinderna.
- Vägrade sätta på sig den outfit mamma mödosamt slet ihop klockan 23.42 igår.
- Vägrade att ha en påskfjäder i håret.
 
Eftersom vi båda är envisa som åsnor gick inte diskussionerna lugnt till men i slutändan fick jag se mig besegrad. Jag kan ju hur mycket jag än vill inte tvinga på den arma stackarn smink och schalett mot hennes vilja. Under kriget satt Alexander i sin stol och skrattade och skrattade och skrattade. Speciellt roligt var det när Esther tappade tålamodet och vrålade "TYST HAAAAAANDER!!!". Allra roligast var när mamma som replik fräste "Skrik inte åt lillebror!".
 
Yes! Jag var roligast. Alltid en seger mitt i allt kaos.
 
Glad påsk!
 
 
                                               Esther "Vägra vara påskkärring" Bäckgren

Du kan ge dig FAN på…

Publicerad 2013-03-19 21:23:21 i Allmänt,

… att detta har varit typ, ungefär, JA!!! Den värsta dagen EVER!!!

Idag har ingenting gått min väg och då menar jag verkligen INGENTING!!! Ni kanske frestas att tro att följande händelser är ett resultat av min skenande fantasi men tyvärr. I wish, men så är inte fallet.

När Esther i morse utförde sin vanliga näsnyparmanöver samtidigt som hon vrålade ”Hallå Mamma” tog hon i lite väl hårt. Det gjorde skitont! Blodet sprutade, jag skrek och Esther stackarn blev helt förtvivlad. Hon har ju aldrig sett någon blöda näsblod. Hon vrålade för full hals vilket i sin tur ledde till att Alexander vaknade och började vråla. När jag ska ta båda i mitt knä för att lugna dem säger det plask om den lille pojkens rumpa. Han har bajsat ner sig totalt och jag fick merparten av det som läckt ur blöjan i mitt knä. Du kan ge dig FAN på att vi blev något sena till förskolan.

I fredags började jag jobba och tro mig, det var inte roligt. Som den överengagerade människa man är skulle jag idag tillbaka till skolan för att ha ett seriöst samtal med klassen inför kommande fredag. Jag hade avtalat tid med den lärare som har dem mån-tors och hon lovade att passa Alexander medans jag pratade. Sagt och gjort jag öser ur mig moralkaka efter moralkaka inför 28 stycken 9-åringar som för en gångs skull sitter som tända ljus. Jag är riktigt i mitt esse och känner att jag har dem i min hand när jag avbryts av ett ”AHHHHHHH”. När min kära kollega som bäst står och bollar min son längst ner i klassrummet får han för sig att detta är ett ypperligt tillfälle att lägga en medelstor kräka på hennes tröja. Du kan ge dig FAN på att det effektivt brände bort allt jag pratat om och du kan dessutom ge dig FAN på att jag och Alexander fick vikariera när hon sprang hem och bytte kläder.

Esther har varit utan blöja på dagtid i ungefär två veckor. Det har gått hur bra som helst och jag är superdupermegastolt över henne. Inte en enda olycka har skett men idag av alla dagar kissade hon på sig. Du kan ge dig FAN på att hon dessutom gjorde det i tygsoffan.

Nu ska jag sova och jag kan ge mig FAN på att båda ungarna kommer att strula i natt och/eller att Ronnie kommer snarka så högt att det blir omöjligt att sova. Man kanske ska säga upp sig redan nu? Fast å andra sidan kan man ge sig FAN på att ingen i familjen kommer att acceptera min avskedsansökan.

Det allvarliga samtalet

Publicerad 2013-03-10 21:28:21 i

Jag har ofta allvarliga samtal med mina barn. Eller ja, allvarliga från mitt håll. Esther kan på sin höjd le lite och säga jaaaa innan hon fortsätter att göra EXAKT det samtalet handlade om att hon INTE skulle göra. Alexander håller inte med alls. Han är allt som oftast upptagen med att dregla på golvet eller äta upp en leksak vilket vida överstiger underhållsvärdet i att lyssna till den som fött honom. Här kommer tre respektive tre exempel på allvarliga samtal jag har nästan dagligen med mina två änglar.

Alexander:
1. Det går faktiskt att vara still ibland. Man behöver inte snurra, rulla, åla och/eller vrida sig hela tiden. Ibland kan det till och med vara en stor fördel att ligga still tex när man äter välling. Det blir så mycket enklare på något sätt.
2. Ja vad kul!!! Du kan låta högt och länge och GÄLLT! Vad spännande det är att utforska röstens olika tonlägen. Spänningsmomentet varar dock i HÖGST fem sekunder sen får mamma HÅL I HUVUDET!!!
3. Bajsar gör vi MAX två gånger om dagen inte 10. Det får inte vara för löst och definitivt inte PÅ NATTEN!

Esther:
1. När mamma säger ja och du säger nej eller tvärtom då är det MAMMA SOM BESTÄMMER!
2.Glass växer inte på träd och finns inte i obegränsad mängd i frysen. Det räknas dessutom INTE som en fullgod lunch/middag. Samma sak gäller för ost och äpplen.
3. När mamma bär lillebror kan mamma INTE bära dig samtidigt. Visserligen är det smickrande att du ser mig som nån form av Superwomen men mamma är varken megastark eller ägare till aparmar. Du kan gå. Det kan inte han. Ett två framåt NU!!!

Så kom du till oss...

Publicerad 2013-03-07 12:24:22 i Allmänt,

... du älskade barn,
och grep våra hjärtan med kraft.
Med ens fick allting mera mening,
långt mer än det någonsin haft.
(Jessica Nilsson, Älskade barn)
 
Tänk att det redan har hunnit gå två år. Två fantastiska, jobbiga, underbara, uttröttande, förvirrande och roliga år. Två år sen vår lilla prinsessa gjorde entré med buller och bång. När man tänker tillbaka på hur det kunde ha gått, vad som kunde ha hänt om vi inte bott i Sverige med den fantastiska sjukvård vi har, då blir man än mer tacksam och förundrad över hur bra allt blev till slut.
 
Esther: Mamma älskar dig. Jag älskar dig när nu skrattar och när du skriker. Jag älskar dig när du tar min hand och stryker min kind. Jag älskar dig när du skriker åt mig och är så förbannad att du inte vet var du ska ta vägen. Jag älskar dig när du gör som jag vill och jag älskar dig när du trotsar. Ibland blir jag så trött på dig att jag bara vill gömma mig, men jag älskar dig ändå. DU ÄR BÄST!!!
 
 
 
Tänk att något som börjar så tokigt ändå kan sluta så fantastiskt!!!
 

Alla sätt är bra...

Publicerad 2013-03-02 00:37:00 i

... utom de dåliga. Esther har börjat med en grej som inte bara är dålig utan UTOMORDENTLIGT dålig. På den gamla goda tiden väckte hon mig på morgnarna genom att försiktigt stryka mig över kinden och ge mig en puss på munnen. När jag vaknade sa hon tyst "Hej mamma" . Jag lyfte upp henne i sängen och vi mös en stund innan dagen började.

Nu har hon hux flux anammat en ny väckningsmetod och jag kan inte för mitt liv begripa var den kommer ifrån. Den går kort och gott ut på att hon nyper mig stenhårt i näsan samtidigt som hon vrålar " HALLÅÅÅÅÅÅÅ MAMMA" med en röststyrka som man inte kan tro att den lilla flickkroppen besitter. När jag tittar upp skriker hon "ETER HUUUUUNGRIIIIII". Mina försök till mys dövas snabbt genom att hon tjatar sönder mig med "MACKA, FIL, ÄPPLE, ÄGG NUUUUUUU".

Var hälsad (o)sköna morgonstund önskar en släkting till Rudolf med röda mulen. 


 Esther "Näsnyparen" Bäckgren

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela