pysventil.blogg.se

En mammablogg om allt mellan himmel och helvete

Dagens Esther

Publicerad 2013-08-25 21:33:16 i Allmänt,

Jag: Vi ska handla fetaost, keso, blöjor till Alexander och ägg. Kommer vi ihåg det eller ska vi göra en lapp?
E: Vi komma ihåg de mamma, de ä inte mycke gjejer.
Jag: Ok, hjälp mamma då, fetaost, keso, blöjor till Alexander och ägg.
E: Mmmm...
 
Fyrtio minuter senare i affären.
 
Jag: Määääh! Vi har ägg, keso och blöjor till Alexander, vad sjutton var den fjärde grejen. Ska det vara så himla svårt att komma ihåg fyra saker, jag blir GALEN!!!
E: Vi ska ha fetaost mamma, de ä den sista gjejen.
Jag: Öhhhh (vad säger man när man blir outscoorad av en minimänniska på 2,5 år?)... BRA Esther, vad duktig du är (faaaaaalsk glädje i rösten).
E: Ja vet, ja ha bättje komma i håg än du mamma.
 
Jaha, tack för den du.
 
Esther "Mastermind" Bäckgren

Alexander

Publicerad 2013-08-10 19:55:18 i Allmänt,

Alexander!

En dag kommer stunden när du kommer att tycka att din mamma är den jobbigaste person som finns. När jag pratar med dig kommer du inte att babbla och tindra med ögonen. Då kommer du att himla med ögonen, sucka, stöna och tycka att jag är dryg. Du kommer inte längre att söka mitt sällskap utan du kommer att vilja vara hemifrån så mycket som möjligt. Du kommer inte att vända dig till mig när du är hungrig eller törstig. Du kommer istället att dricka öl och äta pizza med dina kompisar. Du kommer inte längre att krama mig och pussa mig, du kommer istället tycka att jag är pinsam. Du kommer kanske till och med att skämmas för mig.

Den dagen och den stunden fruktar jag. Jag oroar mig för vad som kommer att hända samtidigt som jag fylls av tankar och spänning inför att se den pojke du kommer att växa upp till och den man du slutligen blir. Jag kommer alltid att finnas här för dig oavsett om du tycker jag är underbar eller pinsam.

Detta år har varit fyllt av mys, glada stunder, tårar, skratt och gråt. Det har funnits massor av kärlek och inte så lite frustration. Många gånger har jag velat sätta ut dig på Blocket och tusen fler gånger har hjärtat svämmat över av kärlek och förundran över vilken fantastisk liten person du är.

Grattis på födelsedagen min underbara lilla kille. Mamma älskar dig!!!



Dagens Esther

Publicerad 2013-08-08 21:35:11 i Allmänt,

Idag roade sig Esther med att gå runt och prata i helehonen (telefonen). Följande konversation utspelade sig.

Jag: Vem pratar du med?
E: Jag pratar med dig mamma.

I telefonen:

E: Hej mamma! Hur mår du?
Jag: Hej Esther! Jag mår bra! Hur mår du?
E: Nääää mamma jag pjataj mä mamma då du inte pjata. Nu ja måste jinga igen.

Ringer igen.

E: Hallå mamma! Va du göra?
Jag: Hej Esther! Jag pratar med dig.
E: Nääää jag pjataj mä MIN MAMMA. Inte mä DIG!!!
Jag: Men jag är ju din mamma.
E: Jag veeeeeet!
Jag: Men då måste jag väl svara när du pratar med mig?
E: NÄÄÄÄÄÄ!!! NÄR JAG PJATAJ MED MIN MAMMA I HELEHONEN DÅ DU VAJA TYST. MAMMA DU FÅ INTE PJATA NÄR JAG PJATAJ MED MIN MAMMA. HÖR DU VA JAG SÄGER? DU VARA TYYYYYYYST!!!

Jaha tack för den du.

Here we go again...

Publicerad 2013-08-03 19:41:24 i Allmänt,

Alexander är sjuk. Vi tippar på tredagarsfeber, får se om utslagen kommer om några dagar. Han var hur pigg som helst i morse, sen pang boom över 40 graders feber och gnällig som satan.

När mina barn blir sjuka känner jag mig helt maktlös. Det finns inte speciellt mycket man kan göra. Bara försöka lindra så gott det går och låta sjukdomen ha sin gilla gång. Det är så synd om dem och de är så små och hjälplösa. Jag som ska vara deras klippa i stormen kan inte göra så mycket mer än att fresta med piggelin och vatten, krama och ge Alvedon.

Tyvärr kan jag inte heller hjälpa att jag tycker det är så FÖRBASKAT JÄVLA DRYGT när de blir sjuka. Jag vet att det kommer bli vakennätter och sömnlöshet. Jag vet att jag kommer få bära tills armarna domnar och få höra gnäll och skrik tills huvudet känns som en urvattnad, geggig och gammal disktrasa. Jag vet att det kommer vara snor, löst bajs och worst case scenario kräk överallt. Jag behöver än så länge inte vaba men i januari börjar både jag och Ronnie jobba och då är det vab som gäller. När barnen vill sova på mig är det mysigt de två första minuterna, sen blir det varmt, stelt och allmänt jobbigt. Jag vet att vi kommer få ställa in en massa roliga saker och istället vara isolerade hemma i vår lilla sjukbubbla.

Nu är det Alexander som är sjuk men detta riktar sig även till Esther.

Älskade barn: Jag älskar er över allt annat på jorden. Jag skulle hellre vara sjuk själv 100 gånger om än att ni ska må dåligt. Jag vet att ni har det mycket värre än vad jag har det men kan trots det inte hjälpa att alla dessa tankar ploppar upp i min bristpåsömnhålihuvudetallmäntförtvivlade lilla hjärna. Jag är långt ifrån perfekt. Jag gör så gott jag kan men många gånger blir det fel ändå. Esther och Alexander. Jag vet att ni ser mig som den som ska fixa det mesta. Jag älskar er, jag skäms över alla dessa tankar men jag är ingen övermänniska. Jag är bara mänsklig...


Alexander " Sjuklingen" Bäckgren

Dagens Esther

Publicerad 2013-08-02 19:14:52 i Allmänt,

Igår började inskolningen på Esthers nya förskola. Idag satt en av pedagogerna och pratade lite med Esther om hennes familj. Jag höll mig som brukligt var i bakgrunden. När hon fick frågan "Kan du berätta lite om mamma och pappa?" svarade hon följande:

Min pappa ä ättesnäll och ättestark. Min mamma ä tokig och brukar kissa på sig.

Jaha, tack för den du!

Esther "VADFANFICKDUDETIFRÅN???" Bäckgren

Hon som dödade makanooooonerna...

Publicerad 2013-08-01 21:26:44 i Allmänt,

... dvs JAG!
 
Jag ska naturligtvis berätta om hur det gick med Alexander och nattningen, men just nu känner jag att jag måste samla mig ytterligare en vecka eller sju innan jag återupplever denna fasans natt. Därför väljer jag att idag berätta något mycket mindre dramatiskt nämligen "När mamma dödade makanooooonerna".
 
Det kan låta allvarligt men det började egentligen ganska harmlöst. Alexander har slutat med sin vana att kasta mat kors och tvärs och har nu gått in i en ny fas vid måltiderna. Nu för tiden tar han en grabbnäve mat (skedar är för mesar), klämmer ihop maten lite extra i handen och håller sedan fram detta för att BJUDA. Jag böjer mig fram och låtsasäter i luften, efter som jag:
 
a. Inte vill äta hans sönderklämda mat och
b. Hoppas att han eventuellt ska stoppa den i sin egen mun och inte kladda in den i håret.
 
Esther har uppmärksammat detta och frågat varför jag inte äter. Mitt pedagogiska svar har varit att jag och lillebror leker. Det är bara på LÅTSAS att jag ska äta upp hans mat, egentligen ska han ju äta den själv därför LÅTSAS vi.
 
Esther älskar sitt kök och kan stå där och laga mat morgon, middag, kväll om så vore. Nu har hon dessutom tagit allt till en ny nivå där det mesta är på LÅTSAS. Hon älskar makanoooooner (makaroner) och idag fick jag äran av att komma på middag. Naturligtvis på LÅTSAS.
 
Det hela började med att jag satte mig på stolen vilket utstötte ett ILLVRÅL från det väna lilla flickebarnet. Tydligen hade jag satt mig mitt på ALLA makanoooooner. Jag försökte ursäkta mig själv med att jag trodde att de låg på tallriken som brukligt är och inte på stolen. Silly me, på tallriken låg de ju bara på LÅTSAS, på riktigt låg de ju PÅ STOLEN.
 
Sagt och gjort, jag fick resa mig och under många stånk och stön hämtade hon LÅTSASsopen och sopade upp alla makanoooooner som låg på golvet. Sen borstade hon bort de makanoooooner som tydligen fastnat på min rumpa då jag satte mig. Sen blev jag tillsagd att flytta mig för jag stod mitt i alla makanoooooner. Jag gjorde så och lyckades då "välta" sopen så alla makanoooooner återigen hamnade på golvet.
 
Jag försökte ursäkta mig med att jag trodde sopen stod där hon för tre sekunder sagt att hon ställt den. Silly me, där stod den ju bara på LÅTSAS. Mitt i detta kaos av makanoooooner kommer Alexander krypandes och han råkar då krypa MITT I alla makanoooooner. Ytterligare illvrål. När pappa abrupt kommer störtandes för att fråga "Exakt vad faaaan håller ni på med?", lyckad han naturligtvis KLIVA i alla makanoooooner. Sen är alla makanoooooner döda och det är tydligen MITT FEL.
 
Icke särskilt pedagogiskt försöker jag ursäkta mig med att det var ju inte BARA JAG, det var faktiskt PAPPA och LILLEBROR OCKSÅ!!! Silly me, de bara kröp och klev ju i alla makanoooooner på LÅTSAS. Jag var tydligen den enda som med min feta bak MÖRDAT alla makanoooooner. Sen satt jag i en halvtimme och försökte trösta en gråtande Esther med att upprepa mantrat "Älskling, det var inte riktiga makanoooooner, de var bara på LÅTSAS"!.
 
Esther "makanooooonermänniskan" Bäckgren

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela