pysventil.blogg.se

En mammablogg om allt mellan himmel och helvete

Ketchup ska prutta...

Publicerad 2013-06-25 12:25:31 i Allmänt,

... det tycker jag, ketchup som pruttar tycker jag är bra. Eller inte...

Till middag serverades det igår ugnsfalu med potatismos. Esther kastade en blick på maten och inledde sedan följande konversation:
- Ja vill ha kättehupp.
Jag börjar spruta på ketchup.
- Uääääääähhhhhhh!!!
- Vad är det???
- Kan hääääääälv!!!
- Ok!
- Uäääääääähhhhh!!!
- Va???
- Ja kan inte. Hälpa mig mamma.
- Uääääähhhhhh!!!
- VAD???
- Kättehupp på alla korvar!
Med mord i blicken klickar jag dit en liten droppe kättehupp på varje korvbit.
- Uääääääähhhh!!!
VAD VAD VAD???
- Ja inte tyck om kättehupp!!!

RIDÅ!!!

Dagens Esther

Publicerad 2013-06-18 20:09:50 i Allmänt,

Kom mamma, ja vill ligga ängen (sängen) å mysa mä dig.
 
Yes, yes, YEEEEEEEEEEEEEEESSSSSSSSSSSSSS!!!
 
Måste bara hålla igen lite så att hon inte kör detta i framtiden då hon vill ha glass, leksaker, vin och öl, en moppe ipad eller en egen bil.

Note to self...

Publicerad 2013-06-05 21:57:29 i Allmänt,

... och många andra småbarnsföräldrar där ute.
 
1. Alla i hela världen blir automatiskt inte lika begeistrade över dina barn som du är. Vänner och bekanta med eller utan egna barn kan ibland tycka det är skönt att INTE behöva höra om Alexanders senaste tand eller hur många ord Esther lärde sig onsdagen den åttonde maj. Dessutom kan det faktiskt hända att damen bredvid dig på bussen eller tonåringen i kön på Pressbyrån INTE vill få din iphååån upptryckt i fejset för att titta på ett bildspel med 127 bilder av barnen ur olika vinklar. Note to self: Minska bildspelet till 100 bilder jämnt.
 
2. Saker som snor, bajs, kräkor etc är vardagsmat för de flesta småbarnsföräldrar och vi lever enligt devisen det-som-inte-dödar-gör-en-starkare. Andra resonerar inte riktigt på samma sätt utan kan bli lite smått äcklade av att höra om utsöndringen av diverse kroppsvätskor speciellt om harangerna levereras vid matbordet. De lever snarare enligt devisen händerna-för-öronen-lalalala-jag-vill-inte-höra. Note to self: Vänta till kaffet innan du drar igång.
 
3. Förlossningsskrönor, gravidkrämpor, hur ont man har efteråt och hur många stygn man sytt etc kan tillsammans med mammagruppen vara ett givande utbyte av vem-hade-det-egentligen-värst? Tillsammans med de som inte fött barn blir berättelser om skärande smärta, klipp och stygn, hemorrojder och blod och slem snarare som Exorcisten dvs en jäkla massa skräck men inte sååå himla givande. Note to self: Alla är INTE intresserade av att se ditt ärr efter kejsarsnittet.
 
4. Bebisprylar och barnkläder är mjuka, gulliga och söta. Det är otroligt roligt att titta i kataloger och surfa runt på sidor som innehåller pedagogiska och slitstarka leksaker, puttenuttiga och/eller supertuffa kläder, pyttestolar och bord till barnrummet, fantastiska mobiler och ursöta skor. Dock tycker merparten av världen att du är liiite dryg när du kastar dig in i diskussionen om en ny bil och ska kontra med Alexanders briobil eller Esthers bobbycar. Note to self: Skit i bildiskussionen. Vänta tills någon visar upp ett nytt klädesplagg och visa sen bildspelet (nedkortat till hundra bilder såklart) med Esther och Alexander iförda samma outfit på alla kort men taget ur 117 olika vinklar.
 
5. Ditt barns utveckling och framsteg är för dig något fantastiskt och underbart. När Alexander för första gången reste sig mot en möbel, eller Esther trallade med i en sång på sitt eget hemmagjorda språk, då sjöng halleluja kören högt, Guds änglar grät och sen levde de lyckliga i alla sina dagar. Samma sak när barnen för första gången vände på sig, stoppade i nappen själv och alla andra tusen små underverk som sker. Alla är dock inte lika intresserade utan tycker snarare att du är ett UFO när du vilt kastar dig fram och med fanatiskt stirrande blick vrålar så spottloskorna stänker: Alexander kan suga på sina tår och Esther har precis lärt sig att skilja på blått och rött. Vad säger du om det, va, va, VAAAAAA???
Note to self: Take it down a notch,
 
 
Ok, de är hyfsat söta men inte jordens medelpunkt för alla.
Note to self: Hajjaru eller???
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela