pysventil.blogg.se

En mammablogg om allt mellan himmel och helvete

The battle of Hastings 1066 vs. The battle of the Babyfood 2013

Publicerad 2013-01-29 23:05:25 i Allmänt,

1066 – Platsen är Hastings i Sydöstra England. På ena sidan står Villem II av Normandie med sin normandiska här. På andra sidan återfinner vi de anglosaxiska styrkorna ledda av kung Harald Godwinson. Efter ett blodigt slag som böljar fram och tillbaka driver till slut normanderna bort sina fiender och tvingar dem till flykt. Harald har fallit under slaget och Villem står ensam kvar som segrare.

2013 – Platsen är Storvreta en och en halv mil utanför Uppsala. På ena sidan står Agge ”Mästerkocken” Högberg. Vid sin högra sida har hon kronprinsen Alexander ”Matvraket” Bäckgren. Vid hennes vänstra sida återfinner vi hennes främsta krigare Herr Mixerstav. På motståndarsidan återfinner vi diverse ingredienser som skall slaktas, kokas och sedan mixas för att falla kronprinsen i smaken. Efter en hel dags slit och ett slag som börjar fram och tillbaka bemästrar Agge och Alexander med hjälp av Herr Mixerstav sina fiender och står ensamma kvar på ett kaotiskt slagfält. Fienden är förpassad till frysen där de må vila i frid innan de intas av den hungrige kronprinsen.

Tilläggas bör att innan de förvandlades till puré var rätterna färgsprakande och faktiskt ganska fina. Sorligt egentligen hur en snygg lasagne kan förvandlas till brunröd, oaptitlig sörja bara genom Herr Mixerstavs fantastiska egenskaper. Kronprinsen åt dock denna sörja med god aptit. Som grädde på moset toppade vi med lite grönt snor dvs. ärtpuré. Jag vill bespara er anblicken av dessa sörjor och bjuder istället på en bild av slagfältet tillsammans med en minnesruna över motståndarsidans stupade tappra soldater.

Slagfältet i Storvreta efter The battle of the babyfood

Minnesruna över motståndarsidans stupade soldater

Alexander a.k.a Kronprinsen

 

Kommentarer

Postat av: rhgh

Publicerad 2013-02-02 11:11:19

Det är väl bara att börja kriget igen, hanäter som en häst.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela