pysventil.blogg.se

En mammablogg om allt mellan himmel och helvete

Dagens Esther

Publicerad 2013-04-25 21:17:36 i Allmänt,

Prolog
I december var vi ett gäng som var på företagsrocken i Sala. Det blev en ganska lugn kväll och vi var hemma redan vid 23-snåret. Jag och Ronnie skulle sova hos syster och Benny. Väl där bestämde sig syrran och Ronnie för att det roliga inte var över bara för att företagsrocken var slut. De drack några glas vin och "dansade" sen loss till Gagnamstyle. Jag filmade de två tokstollarna för att ha i framtida utpressningssyfte och Esther har haft många roliga stunder då hon suttit och skrattat åt dessa klipp på min iphååån.
 
Efter den lilla tillbakablicken går vi raskt över till dagens Esther.
 
Vi har fått lämna in collage med familj och den närmaste släkten på Esthers förskola. Idag hade hon suttit och pratat med en av pedagogerna om sina bilder. Så här beskrev hon Oters (mosters) familj. Mobbo Enny (morbror Benny) åka hiiiidor (skiidor). Liia fem år. Mejapeja så många år (håller upp tre fingrar). Oter (moster) toooookig. Hon dansa roooooligt.
 
Jaha, en ganska så träffande beskrivning eller vad säger du Sis???

Några saker jag saknar med att inte ha barn

Publicerad 2013-04-23 12:18:43 i Allmänt,

Ok, naturligtvis älskar jag mina barn och skulle inte byta bort dem för allt i hela världen. Dock ska jag inte sticka under stol med att några saker helt klart var enklare på den tiden man bara hade sig själv (och eventuellt Ronnie) att bekymra sig om. Några saker kan jag till och med sakna.

1. Få vara ensam på toaletten. Ok göra ettan går ganska snabbt då kan man eventuellt stå ut med att någon står och glor. Att försöka koncentrera sig på tvåan när någon ålar runt benen, alternativt står och tittar och frågar ”Mamma va gör du?”, det är desto svårare.

 2. Äta en måltid utan att behöva langa in mat i någon annans mun än mig egen. Numer får jag faktiskt göra det på fredagar eftersom jag börjat jobba en dag i veckan. Den lycka som infann sig försvann ganska snabbt då jag insåg att jag har hål i hakan. Utan barn som kladdar och spiller ner mina kläder borde man kunna vänta sig ett fläckfritt yttre? Nej, nej mitt hål i hakan gör att jag spiller ner mig själv lika effektivt som en tvååring och en åttamånaders tillsammans.

 3. Att den enda flaska man behövde göra iordning var den med busgrogg inför en promenad/buss/tåg/taxiresa ner på krogen.

 4. Inte behöva lyssna på ”Astrid Lindgrens bästa”, ”Den skimrande barnkammarboken” och/eller ”Smurfhits” på en hel dag. Fuck, i dagsläget skulle jag till och med nöja mig med ett par timmar.

Nej nu vaknar visst Alexander och det är dags för en ny vända med matkladd, sällskap på toaletten, flaskmatning och Smurfhits.

Dagens (kvällens) Esther

Publicerad 2013-04-21 19:33:48 i Allmänt,

- Jag dricka nenning (välling) mä Momo.
 
Lägger sig i gästsängen där vi brukar kvällsmysa och dricka välling. Mormor kommer snällt och i min enfald tror jag att jag ska få ligga på andra sidan. Abrupt tas jag ur denna villfarelse när dotra min bryskt sätter upp handen och deklarerar:
 
 - Nej mamma, bara Momo, du inge plats. 
 
Jaha, tack för den du...

Den allra första språkutvecklingen...

Publicerad 2013-04-17 22:45:30 i

... blev inte riktigt som jag tänkt mig.

När vi ändå är inne på språkutveckling måste jag ju nämna att Alexander sa sitt första ord för drygt en månad sen. Lyckligt jollrande låg han med rosor på kinden och solsken i blick och sa samma ord om och om igen samtidigt som hela han vibrerade av kärlek och dyrkan till den han tilltalade. Alexanders första ord var tamtaradamtaradaaaaam: PAPPA!

What the *piiiip*!!!

Å ja tyvärr det var inte ett random joller utan helt klart riktat mot Ronnie. Sen dess har han sagt det om och om igen. Allra mest tycker han om att säga det när han vaknar på morgnarna och jag lyfter upp honom. Ivrigt spanande över min axel vrider han huvudet från sida till sida medan han frågande säger pa-pa, pa-pa x antal gånger. När han till slut förstår att pappa inte är hemma då först ids han kasta ett getöga på mig.

Om de sömnlösa nätterna inte tar kål på mig snart kommer detta definitivt att bli spiken i kistan.

Godnatt!

Den senare språkutvecklingen…

Publicerad 2013-04-16 10:55:05 i Allmänt,

... har startat.

Tidigare har jag skrivit om Esthers tidiga språkutveckling och hur svårt det varit att navigera mellan det minfällt av ord hon slänger ur sig. Nu har språkutvecklingen gått in en helt ny fast och ojojoj vad det händer grejer.

Nu laborerar hon inte så mycket med nya ord (jo, visst förekommer det), utan snarare med olika röst- och tonlägen. Ordvalet är i stort sett detsamma men det röst- och/eller tonläge hon använder kan varieras i det oändliga.

- NEEEEEEJ!!! Illvrål

- Jag vill IIIIIINTE!!! Gallskrik

- Sluta Mamma!!! Strängt och djup förorättat. Har man tur viftar hon dessutom med pekfingret i nyllet på mig.

- Kan SJÄÄÄÄÄLV!!! Extra tryck bakom den kommentaren.

Hon har dessutom regredierat något inom språkutvecklingen och gått tillbaka till att ljuda vokaler. Dock inte med någon vän, mjuk liten babyröst, nej här tas det i ända från tårna. Högt och gällt ska det vara och gärna lääänge.

- AHHHHHHHHHHH!!!

- ÅÅÅÅÅÅÅÅÅHHHH!!!

- UUUUUUÄÄÄÄÄÄHHHHH (lägg märke till kombinationen av två vokaler Ä och U. Försekommet litet flickebarn)

- IIIIIHHHHHHHHH!!!

- ÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄHHHHH!!!

Gode Gud, giv mig styrka, alternativt en riktigt jäkla bra spade så jag kan gräva mig en skyttegrav i trädgården. Ett par hörselkåpor modell XL funkar också.

Esther "Fröken Trots" Bäckgren

 

Dagens Esther

Publicerad 2013-04-13 11:26:40 i Allmänt,

Vid frukostbordet imorse roade sig det söta flickebarnet med att bestämma var alla ska sitta. Vi har sex stolar + en barnstol kring bordet.

- Jag sitta här. Pekar på sin plats.

- Liia sitta där. Pekar på platsen mitt emot.

- Mejapeja sitta brevid mig. Pekar på platsen till vänster om sin plats.

- Mobbo Enny (Morbror Benny) sitta där. Pekar på platsen till vänster om Lydias plats.

- Eddin (Edvin) sitta där. Pekar på platsen till höger om Lydias plats.

- Momo sitta där. Pekar på min plats.

- Ajken sitta där, ingen hund (Esthers kompis Majken har en hund och Esther är LIVRÄDD för allt vad hundar heter). Pekar på Alexanders barnstol.

Men var ska då mamma och Alexander sitta? undrar jag.

- Hmmm…

Konstpaus, trumvirvel…

- På golvet, unner bordet mä Oter (moster)

Jaha, tack för den du…

 

 

Natten som var…

Publicerad 2013-04-11 22:30:47 i Allmänt,

... gjorde att dagen som kom genomlevdes i en grå, snurrande dimma med diffusa minnen av några enstaka händelser. Resten är bara ett stort, svart hål.

Nej jag är inte bakfull. Alexander a.k.a Minimussolini slog nytt rekord i krångelnatt. Eftersom han till för några veckor sen sovit mer eller mindre som en klubbad säl nätterna igenom ska han nu ta igen missad tid och leverera på högsta nivå. Den senaste tiden har varit en mardröm men natten som var tog dock priset.

Tidsangivelserna i följande flödesschema är till viss del uppskattade då jag inte alltid hade ork att titta på vad klockan var.

19.39 A somnar tidsenligt efter att ha nattats av sin far.

21.42 A skriker som han hade kniven i sig men lugnar sig efter att jag stoppat i nappen och strykt honom ett tjugotal gånger över håret.

22.14 Jag lägger mig.

22.17 Jag somnar.

23.02 A vaknar och skriker. Då jag ska lägga på honom täcket känner jag en tyvärr allt för välbekant doft. A har bajsat.

23.08 Jag byter bajsblöja.

23.09 A kissar på mig.

23.10 Jag säger upp mig.

23.11 A bajsar på skötbordet, jag svär så det osar.

23.38 Allt torkat och klart. Jag och A sanerade. A superpigg och tror det är morgon.

23.40 A kommer på en superrolig lek. Den går i korthet ut på att han slår nappen ett tiotal gånger i en av sängens spjälor. Sen kastar han lyckligt gurglande ner nappen på golvet. Allt detta åstadkommer han liggandes på mage med ett ben ut mellan två spjälor. Detta följs av ett gallskrik till jag plockar upp nappen och stoppar den i hans mun.

23.42 Favorit i repris.

23.45 Å igen…

00.32 Still going strong och jag har tappat kollen på hur länge vi lekt.

00.33 Jag gör en flaska och försöker mutmata honom till sömns.

00.52 A har ätit klart och återupptar den roliga leken.

01.22 A får ligga bredvid mig.

01.23 A sliter av mig ett örhänge.

01.24 Jag döööööööör!!!

01.25 A sätts ut på Tradera utropspris 0 kronor.

02.45 Vi somnar.

03.22 A skallar mig och vi vaknar med ett gemensamt illvrål.

03.23 Esther vaknar av detta illvrål. Hur hon lyckats sova till nu är för mig en gåta.

03.37 Esther sover igen och A är på nytt pigg och redo för att leka. Denna gång består det roliga av att dra mig stenhårt i de få hårtestar jag har kvar.

04.12 Jag är flintskallig.

04.13 A sätts ut på Blocket och man erbjuds 2000 kronor för att komma och hämta honom NUUUU!!!

04.15 A reagerar på hotet och somnar.

04.16 Jag somnar.

05.51 A vaknar och vill ha frukost.

Ridå!!!

                                             Alexander "Varavakenhelanatten" Bäckgren

Dagens Esther

Publicerad 2013-04-09 23:43:56 i

Idag levererade Esther följande harang vid frukostbordet:

Mamma dumma, pappa dumma, Hander dumma, jag dumma, mölk dumma, macka dumma, Pippi Långhump dumma, pyamas dumma, trosor dumma, ALLA DUMMA! Liia och Mejapeja mina älsklingar.

QUE???

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela