pysventil.blogg.se

En mammablogg om allt mellan himmel och helvete

Regler som gäller alla i familjen...

Publicerad 2013-05-01 20:25:18 i Allmänt,

... mamma undantaget.
 
1. Vi går inte in med skorna på. Skorna tas av i hallen sen är det fritt fram att springa runt som man vill.
Undantaget är mamma då hela familjen är samlade utanför redo för avfärd i vagn eller bil. Då kommer mamma på att hon glömt plånboken/måste kolla om kaffebryggaren är av/kissa en sista gång/leta efter solglasögonen etc. och måste springa in en sväng för att kolla en sista grej. Då är det fullt legitimt att kuta in med skorna på eftersom den stackars familjen annars tvingas vänta några sekunder extra. Händer detta i princip varje gång vi ska iväg? Svar: JA!
 
2. Vi sitter på vår plats tills vi har ätit färdigt.
Undantaget är mamma då hon inser att hon glömt ställa fram smör/mjölk/gurka och/eller måste hämta mer vatten/bestick/mat etc. Allt detta gör att hon far som en skottspole mellan bord, kök och kylskåp och däremellan slänger i sig mat som hon sen tuggar i farten. Händer detta i princip varje gång vi äter? Svar: JA!
 
3. Vi svär och skriker inte. Undantaget är mamma då Alexander kissar på henne/hon har glömt att handla mjölk i affären/datorn strular/hon har glömt makaronerna på spisen så allt kokat torrt etc... Då är det helt ok för mamma att höja rösten och vräka ur sig en väl sammansatt harang av icke rumsrena ord. Händer detta i princip dagligen? Svar: JA!
 
Undra vilket som egentligen är värst? Det faktum att jag ignorerar så många av mina egna regler eller att allt summa summarum handlar om att jag glömmer saker och ting?
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela