pysventil.blogg.se

En mammablogg om allt mellan himmel och helvete

Man vet att man är småbarnsförälder när...

Publicerad 2013-10-13 00:17:14 i Allmänt,

... man tycker att snor på byxorna, banan i håret och matrester på kläderna inte är något att bekymra sig om utan glatt visar sig ute bland folk iallafall.

När musarm och tennisarmbåge är småpotatis jämfört med det som alla med barn i lekparksåldern drabbas av förr eller senare nämligen GUNGARM.

Man vet att man är småbarnsförälder när konstant sömnbrist är lika vanligt som akut chokladsug och en natts ostörd sömn verkar lika avlägset som fred på jorden, rent vatten åt alla samt att Pierce Brosnans sångröst i Mamma Mia ska anses som någorlunda ok.

När man för det mesta är en skrikande, tjatande och sur ragata som med fradgan sprutandes vrålar "Kan du någon gång lyssna på vad jag säääääger?".

Man vet det även när ens egen vilja bit för bit förintas tills det enda som återstår är en liten blöt fläck av det man från början hade tänkt.

Till sist vet man också följande: När den ena trotsiga, envis som synden, dryga gnällspiken försiktigt stryker mig över kinden och viskar "Mamma jag älskar dig" och när den andra vrålande, busiga slagskämpen kryper upp i knät och pussar en på munnen då är det värt allt och mer därtill. Man behöver inte mer hur snorig, smutsig, trött och frustrerad man än är.




Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela